+421 950 452 304
info@uzdravtelo.sk
|

Blog

Všetko o zdravom životnom štýle!

Najnovšie články

Čo je CBD a čo všetko dokáže?

25. februára 2021
Výskumy v posledných rokoch naznačujú, že najväčší terapeutický potenciál skrýva látka označovaná ako CBD, ktorá sa používa na liečebné účely a predáva sa predovšetkým vo […]

Potraviny bohaté na antioxidanty

26. januára 2021
Antioxidanty tvoria veľmi významnú skupinu rastlinnej stravy. V minulosti boli využívané predovšetkým na predĺženie trvanlivosti potravín. Dnes sú známe ako látky, ktoré majú mnoho pozitívnych […]

TOP 10 olejov do zdravej kuchyne

14. novembra 2020
Oleje a tuky všeobecne sú veľmi často diskutovanou témou. Na trhu je množstvo olejov, ktoré máme na výber. Poďme sa pozrieť na to, ako si správne […]

Mikrobióm - je to náš druhý mozog?

4. septembra 2020
Ľudské telo je zastúpené veľkým množstvom baktérii, kvasiniek húb, vírusov, či prvokov, a práve tieto mikroorganizmy majú zásadný vplyv na ľudské zdravie. Vedeli ste, že […]
1 2 3
Žiadne ďalšie články.

Vyhľadávanie

Odoberajte môj zdravý newsletter

Uzdrav Telo️ 10 mesiacov dozadu

💗Cviklová nátierka💗 Ingrediencie: *1 malá cvikla *100g lučiny *1 strúčik cesnaku *soľ *citrónová šťava Postup: Syrovu cviku nastrúhame do misky. Pridáme lučinu a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Dobrú chuť!🤤

11
Uzdrav Telo️ 10 mesiacov dozadu

Máte radi indickú kuchyňu? Vyskúšajte veg verziu veľmi obľúbeného indického jedla TIKKA MASALA.🧡 Ingrediencie: Marináda na tofu: *1 balík tofu *1kelímok bieleho jogurtu(prípadne sójový jogurt) *1lyžica oleja *1 lyžica citrónovej šťavy *1/2 lyžičky kurkuma *1/2 lyžičky garam masala *1/2 lyžičky čili prášku *1/2 lyžičky soli Omáčka: *1 polievková lyžica olivového oleja *1 plechovka drvených paradajok *1/2 lyžičky mletého kmínu *1/2 lyžičky papriky *1 lyživa jogurtu Varená ryža alebo naan na servírovanie Postup: Prelisované tofu nakrájajte na kocky a poukladajte ich do širokej plytkej panvice v jednej vrstve. V malej miske rozšľahajte biely jogurt s olejom, citrónovou šťavou, kurkumou, garam masalou, čili práškom a soľou, kým sa dobre nezmiešajú. Kúsky tofu zalejeme marinádou. Nechajte tofu marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom dajte piecť. Tofu pečieme v predhriatej rúrena 180C asi 30 minút, raz alebo dvakrát otočíme. Vo veľkej panvici alebo na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridajte paradajky, rascu, jogurt na omáčku tikka a ak máte z tofu nejakú marinádu navyše, môžete ju pridať aj do zmesi omáčky. Zohrievame, kým sa omáčka dobre nespojí a mierne nezhustne, asi 8 minút. Pridajte tofu, miešajte, kým sa nezahreje a tofu sa dobre obalí v omáčke tikka masala. Podávajte s ryžou alebo naanom. Dobrú chuť.🤤

3
cross
Ing. Romana Nemcová

Ing. Romana Nemcová

Inžinierka v oblasti výživy a potravín

Akurát tu niesom, ale odpíšem vám hneď ako sa pripojím.

Ing. Romana Nemcová
Krásny deň prajem 👋
Ak by ste potrebovali s niečím poradiť, neváhajte sa na mňa obrátiť! 🧡
WhatsApp