+421 950 452 304
info@uzdravtelo.sk
|
Nezabudnite ma sledovať na sociálných sieťach.
@uzdrav_telo
@uzdravtelo

Blog

Všetko o zdravom životnom štýle!

Najnovšie články

Ako zistiť fototyp a vybrať vhodný opaľovací krém

od Ing. Romana Nemcová
17. júna 2021
Letná sezóna sa blíži a s ňou aj spojené opaľovanie pri jazerách, kúpaliskách alebo pri mori. Kto by nechcel mať krásne do hneda opálenú pokožku, […]

Mediciálne (liečivé) huby

od Ing. Romana Nemcová
31. mája 2021
Mediciálne huby boli súčasťou starovekých liečiteľských systémov už niekoľko tisícročí. Existuje mnoho rôznych druhov húb, v rôznych častiach sveta a ľudia, ktorí poznajú ich schopnosti […]

10 tipov ako sa chrániť proti rakovine

od Ing. Romana Nemcová
21. mája 2021
Rakovina je závažne ochorenie, ktoré nie vždy možno vyliečiť či zachytiť včas. Nikto nepozná stopercentne účinný recept, ako túto chorobu liečiť, ale keď sa zameriate […]

Čo je environmentálna toxicita a ako vplýva na ľudský organizmus?

od Ing. Romana Nemcová
22. apríla 2021
Ľudský organizmus je pravidelne vystavovaný toxínom nachádzajúcich sa v strave, vo vode, vo vzduchu a v produktoch, s ktorými denne prichádza do styku. Realitou je, […]

Čo je to prerušovaný pôst a na akom princípe funguje?

od Ing. Romana Nemcová
8. apríla 2021
Prerušovaný pôst alebo prerušované hladovanie je alternatívou stravovania s množstvom pozitívnych účinkov. V tomto článku sa dozviete čo je to prerušovaný pôst a na ako […]

Cukor, Aspartam či iné umelé sladidla? Ktoré z nich sú bezpečné?

od Ing. Romana Nemcová
1. apríla 2021
V tomto článku sa budeme sústrediť na problematiku – cukor, glukóza a umelé sladidlá. Pozrieme sa na význam cukru, konkrétne rafinovaného cukru, ktorý sa nazýva sacharóza […]

Ako na jarný detox tela

od Ing. Romana Nemcová
19. marca 2021
Detoxikácia alebo očista je slovo, ktoré počujeme v dnešnej dobe veľmi často. Ako nám môže pomôcť a akým spôsobom by sme sa mali detoxikovať telo? […]

Čo je aromaterapia? Cesta do najvoňavejšej medicíny sveta

od Ing. Romana Nemcová
8. marca 2021
Aromaterapia zahŕňa používanie esenciálnych olejov a iných prírodných aromatických látok pre fyzickú, psychickú a duševnú pohodu. Blahodarný účinok olejov môže byť dôsledkom ich pôsobenia na […]

Čo je CBD a čo všetko dokáže?

od Ing. Romana Nemcová
25. februára 2021
Výskumy v posledných rokoch naznačujú, že najväčší terapeutický potenciál skrýva látka označovaná ako CBD, ktorá sa používa na liečebné účely a predáva sa predovšetkým vo […]

Potraviny bohaté na antioxidanty

od Ing. Romana Nemcová
26. januára 2021
Antioxidanty tvoria veľmi významnú skupinu rastlinnej stravy. V minulosti boli využívané predovšetkým na predĺženie trvanlivosti potravín. Dnes sú známe ako látky, ktoré majú mnoho pozitívnych […]
Žiadne ďalšie články.

Vyhľadávanie

Odoberajte môj zdravý newsletter

Uzdrav Telo️ 7 mesiacov dozadu

💗Cviklová nátierka💗 Ingrediencie: *1 malá cvikla *100g lučiny *1 strúčik cesnaku *soľ *citrónová šťava Postup: Syrovu cviku nastrúhame do misky. Pridáme lučinu a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Dobrú chuť!🤤

11
Uzdrav Telo️ 7 mesiacov dozadu

Máte radi indickú kuchyňu? Vyskúšajte veg verziu veľmi obľúbeného indického jedla TIKKA MASALA.🧡 Ingrediencie: Marináda na tofu: *1 balík tofu *1kelímok bieleho jogurtu(prípadne sójový jogurt) *1lyžica oleja *1 lyžica citrónovej šťavy *1/2 lyžičky kurkuma *1/2 lyžičky garam masala *1/2 lyžičky čili prášku *1/2 lyžičky soli Omáčka: *1 polievková lyžica olivového oleja *1 plechovka drvených paradajok *1/2 lyžičky mletého kmínu *1/2 lyžičky papriky *1 lyživa jogurtu Varená ryža alebo naan na servírovanie Postup: Prelisované tofu nakrájajte na kocky a poukladajte ich do širokej plytkej panvice v jednej vrstve. V malej miske rozšľahajte biely jogurt s olejom, citrónovou šťavou, kurkumou, garam masalou, čili práškom a soľou, kým sa dobre nezmiešajú. Kúsky tofu zalejeme marinádou. Nechajte tofu marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom dajte piecť. Tofu pečieme v predhriatej rúrena 180C asi 30 minút, raz alebo dvakrát otočíme. Vo veľkej panvici alebo na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridajte paradajky, rascu, jogurt na omáčku tikka a ak máte z tofu nejakú marinádu navyše, môžete ju pridať aj do zmesi omáčky. Zohrievame, kým sa omáčka dobre nespojí a mierne nezhustne, asi 8 minút. Pridajte tofu, miešajte, kým sa nezahreje a tofu sa dobre obalí v omáčke tikka masala. Podávajte s ryžou alebo naanom. Dobrú chuť.🤤

3
cross
Ing. Romana Nemcová

Ing. Romana Nemcová

Inžinierka v oblasti výživy a potravín

Akurát tu niesom, ale odpíšem vám hneď ako sa pripojím.

Ing. Romana Nemcová
Krásny deň prajem 👋
Ak by ste potrebovali s niečím poradiť, neváhajte sa na mňa obrátiť! 🧡
WhatsApp