+421 950 452 304
info@uzdravtelo.sk
|
Nezabudnite ma sledovať na sociálných sieťach.
@uzdrav_telo
@uzdravtelo

Blog

Všetko o zdravom životnom štýle!

Najnovšie články

Je pitie zelerovej šťavy liek?

od Ing. Romana Nemcová
26. januára 2022
Možno si pamätáte na veľký ošiaľ zo stopkového zeleru pred niekoľkými mesiacmi. Tisíce ľudí zdieľali svoju každennú rutinu v podobe pitia zelerovej šťavy a tvrdili, […]

Zahrievacie potraviny, ktoré nás ohrejú v chladnom počasí

od Ing. Romana Nemcová
6. decembra 2021
Zima je v plnom prúde a mrazivé počasie môžeme poraziť iba konzumáciou teplých a chutných jedál. Namiesto toho, aby ste navyšovali termostat, presuňte sa do […]

Tibetská kefírová huba ako elixír života

od Ing. Romana Nemcová
3. decembra 2021
Funkčné potraviny ovplyvňujú biologické funkcie v ľudskom organizme, zlepšujú zdravotný stav a znižujú riziko rozvoja chorôb. Do tejto kategórie patria aj fermentované produkty obsahujúce probiotické […]

Podpora imunity prírodnou cestou

od Ing. Romana Nemcová
30. septembra 2021
V dobe v ktorej aktuálne žijeme pravdepodobne nie je potrebné prizvukovať dôležitosť imunitného systému, ktorý nám pomáha prežiť a udržať zdravie organizmu. Existuje množstvo vedeckých […]

Dopamín - ako táto chemická “odmena” ovplyvňuje správanie ľudí a aké má spojenie s výživou

od Ing. Romana Nemcová
15. septembra 2021
Ľudské telo, konkrétne nervový systém a mozog funguje ako nepredstaviteľne zložitá sieť systémov, komponentov a neustále prebiehajúcich procesov a reakcií. Abstraktne (a nie striktne vedecky […]

Čo sú endokrinné disruptory a aký majú vplyv na váš organizmus?

od Ing. Romana Nemcová
25. augusta 2021
Ak vám záleží na vašom zdraví a chcete si udržiavať zdravie a vitalitu, je potrebné nie len podporovať prirodzenú funkciu organizmu, ale tiež aj zabraňovať […]

Ako schudnúť rýchlo a zdravo aj ak ste to predtým skúšali a neuspeli ste II.

od Ing. Romana Nemcová
19. augusta 2021
V minulom článku sme si povedali o princípoch chudnutia a o možno nie až tak celkom známych prekážkach pri chudnutí - hormonálnej nerovnováhe. Ak chceme […]

Ako schudnúť rýchlo a zdravo aj ak ste to predtým skúšali a neuspeli ste I.

od Ing. Romana Nemcová
17. augusta 2021
Ako rýchlo schudnúť? Toto je možno jedna z otázok, na ktoré hľadáte odpoveď a aj napriek tomu, že ste to skúšali už v minulosti a […]

10 tipov pre zdravé opálenie

od Ing. Romana Nemcová
7. júla 2021
Horúce letné dni sú tu a väčšina z nás ich víta s nadšením. Veď po dlhej zime je to práve slnko, ktoré vás dobije energiou […]

7 tipov ako pridať viac zeleniny do jedálnička

od Ing. Romana Nemcová
22. júna 2021
Zelenina predstavuje jeden zo základných pilierov výživy. Dostatočný príjem zeleniny je predpokladom pre správnu funkciu organizmu. Jej konzumácia je nevyhnutná, pretože telu dodáva vlákninu, vitamíny, […]
Žiadne ďalšie články.

Vyhľadávanie

Odoberajte môj zdravý newsletter

Uzdrav Telo️ 7 mesiacov dozadu

💗Cviklová nátierka💗 Ingrediencie: *1 malá cvikla *100g lučiny *1 strúčik cesnaku *soľ *citrónová šťava Postup: Syrovu cviku nastrúhame do misky. Pridáme lučinu a prelisovaný strúčik cesnaku. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Dobrú chuť!🤤

11
Uzdrav Telo️ 7 mesiacov dozadu

Máte radi indickú kuchyňu? Vyskúšajte veg verziu veľmi obľúbeného indického jedla TIKKA MASALA.🧡 Ingrediencie: Marináda na tofu: *1 balík tofu *1kelímok bieleho jogurtu(prípadne sójový jogurt) *1lyžica oleja *1 lyžica citrónovej šťavy *1/2 lyžičky kurkuma *1/2 lyžičky garam masala *1/2 lyžičky čili prášku *1/2 lyžičky soli Omáčka: *1 polievková lyžica olivového oleja *1 plechovka drvených paradajok *1/2 lyžičky mletého kmínu *1/2 lyžičky papriky *1 lyživa jogurtu Varená ryža alebo naan na servírovanie Postup: Prelisované tofu nakrájajte na kocky a poukladajte ich do širokej plytkej panvice v jednej vrstve. V malej miske rozšľahajte biely jogurt s olejom, citrónovou šťavou, kurkumou, garam masalou, čili práškom a soľou, kým sa dobre nezmiešajú. Kúsky tofu zalejeme marinádou. Nechajte tofu marinovať aspoň 1 hodinu v chladničke a potom dajte piecť. Tofu pečieme v predhriatej rúrena 180C asi 30 minút, raz alebo dvakrát otočíme. Vo veľkej panvici alebo na panvici zohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja. Pridajte paradajky, rascu, jogurt na omáčku tikka a ak máte z tofu nejakú marinádu navyše, môžete ju pridať aj do zmesi omáčky. Zohrievame, kým sa omáčka dobre nespojí a mierne nezhustne, asi 8 minút. Pridajte tofu, miešajte, kým sa nezahreje a tofu sa dobre obalí v omáčke tikka masala. Podávajte s ryžou alebo naanom. Dobrú chuť.🤤

3
cross
Ing. Romana Nemcová

Ing. Romana Nemcová

Inžinierka v oblasti výživy a potravín

Akurát tu niesom, ale odpíšem vám hneď ako sa pripojím.

Ing. Romana Nemcová
Krásny deň prajem 👋
Ak by ste potrebovali s niečím poradiť, neváhajte sa na mňa obrátiť! 🧡
WhatsApp